Spring naar inhoudID Videobellen

Jezelf straks makkelijk en veilig aan de gemeente identificeren via de video contact? Dat kan straks met ID Video contact ! 


ID Video contact is een onderdeel van ID Contact. Bij ID contact staat dienstverlening aan de inwoner centraal, het helpt bij het op betrouwbare wijze uitwisselen van persoonsgebonden gegevens. 


Wat is ID Video contact 

We werken aan een bouwsteen waarmee de identiteit van inwoners voor of tijdens het videocontact vastgesteld kan worden zodat inwoners en gemeente op een veilige manier persoonlijke gegevens kunnen uitwisselen. 

Wat wordt er onderzocht? 


Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden van digitale identificatie/authenticatie via videocontact? De resultaten van het onderzoek komen in sprint #3.  ID Videocontact gaat meerwaarde bieden voor inwoners die bijvoorbeeld niet in staat zijn langs te komen. Als de identiteit van de inwoners online vastgesteld kan worden voor/tijdens het videocontact dan kunnen baliecontacten online op een persoonlijke manier afgehandeld worden.


De belangrijkste meerwaarde voor zowel de inwoner als de gemeente is  het persoonlijk contact op afstand , de uitbreiding van dienstverlening en het bevordert de inclusiviteit lees toegankelijkheid  voor iedereen, ook mensen met een speciale behoefte, van de diensten.  


Het laatste nieuwtje is dat er op 22 april 2021 een marktconsulatie is uitgegaan die zich richt op alle kanalen van ID contact en op alle leveranciers.


Marktconsultatie; we nodigen leveranciers uit om mee te denken

Het open source product vormt als het ware een ‘stekkerdoos’ waar alle leveranciers van authenticatiemethoden en alle leveranciers van communicatieplatforms middels een plugin op mogen aansluiten. 


We nodigen leveranciers van harte uit om met ons mee te denken:  Hebben wij overal aan gedacht? Zijn er verbeterpunten? Waar moeten we financieel aan denken als jullie een plugin zouden bouwen?  

Met ons meedenken kan via de marktconsultatie die nu beschikbaar is op GitHub. Zie bijgaande link. 


Heb je vragen, dan mag je altijd contact opnemen met de Product Owner van ID Contact, dat is Erik van den Heuvel. 

Zijn mailadres is erik.vanden.heuvel@arnhem.nl.  Hij vertelt er graag meer over.