Spring naar inhoud

Nieuwsupdate testweek ID Contact met inwoners

Goedemiddag, welkom bij de test van ID Contact!  Wat fijn dat we contact hebben’ klonk het vorige week in de grote vergaderzaal in het stadhuis van de gemeente Nijmegen. Een deel van het projectteam zat daar op 29 en 30 juni en op 1 juli klaar om zo’n 150  inwoners uit Arnhem te woord te staan die meededen met de test.


Teamleden krijgen uitleg en zitten klaar om met inwoners in gesprek te gaan.

In week 27 is ID Contact door inwoners uit Arnhem in de praktijk getest. Het gaat om het testen van geauthentiseerd bellen, chatten en videobellen met de gemeente. De teamleden gingen samen met inwoners uit Arnhem ID Contact uittesten.  


Kwalitatieve testen bij de HAN

Bij de HAN in Arnhem werden drie dagen de kwalitatieve testen gedaan. De inwoners kwamen naar de HAN toe. De teamleden testen samen met inwoners hoe ze het gebruik van ID contact ervaren. Aan deze test deden twaalf inwoners mee.  


Inwonerspanel
Vanuit het gemeentehuis van Nijmegen werd een grotere groep getest. De testers deden dat online vanuit huis. Ze vulden na afloop een vragenlijst in. Een aantal weken geleden hebben we een wervingsbericht gestuurd naar het inwonerspanel van de gemeente Arnhem. In totaal hebben 150 inwoners aangegeven te willen deelnemen. 


Bezoek van gemeentesecretaris Nijmegen

gemeentesecretaris Arne van Hout heeft videocontact met teamlidDinsdag kwam de gemeentesecretaris Arne van Hout (gemeente Nijmegen) langs. Hij kreeg uitleg van de Product Owner Erik van de Heuvel. Bij zo’n bezoek hoort natuurlijk ook het ervaren van ID Contact. Arne van Hout heeft ID videobellen en ID Bellen uitgeprobeerd en was enthousiast! 

Arne van Hout over deze nieuwe innovatieve ontwikkeling:  ‘Dit is wat je wil als gemeente aan dienstverlening! Ik hoop dat de inwoner in de toekomst kan schakelen tussen de verschillende organisaties bijvoorbeeld contact met de gemeente en dan worden doorverbonden met de andere organisatie. Al met al een interessante innovatieve ontwikkeling’.


Bezoek van wethouder ICT Nijmegen
Woensdag ontvingen we wethouder Petra Molenaar ze nam zelf ook de proef op de som. Zij is verantwoordelijk voor ICT en werk & inkomen (gemeente Nijmegen).   


Met de IRMA-app op haar telefoon legde zij in enkele stappen contact via video met een van de teamleden aan de andere kant van de testruimte. “Dit is een veelbelovende toepassing die kansen biedt om de online dienstverlening te verbeteren” aldus Molenaar: “Door de inwoners zelf te laten kiezen op welke manier hij of zij in contact met ons willen komen, verkleinen we de afstand tussen inwoners en gemeente”.

Petra Molenaar kijkt op telefoon test videobellen uit contact met teamllid   Wethouder Petra Molenaar hoort  de uitleg over ID contact van Erik van den Heuvel